En hvit versjon av logoen til Ålesund Kammermusikk
Ålesund kammermusikkfestival 2024

GLO2020

Med mottoet Kvalitetsmusikk for folk flest har bandoneonist Per Arne Glorvigen dannet gruppen GLO2020! Med seg har han pianist Christian Ihle Hadland, barytonsanger Bernt Ola Volungholun og cellist Øyvind Gimse.
Et bilde av gruppen GLO2020. Alle smiler inn i kameraet, og holder leketøysinstrumenter.

Per Arne Glorvigen er en av våre internasjonalt mest anerkjente musikere, nå bosatt i Berlin. Han var festivalartist med oss tilbake i 2011, og videre samarbeidet Ålesund kammermusikk med ham i to større turnéer med Piazzollas tangoopera “Maria de Buenos Aires” i 2014 og 2015, hhv på nordvestlandet og på østlandet med avsluttende forestilling på hovedscenen på Den Norske Opera til 1400 publikummere og fullsatt sal!

Christian Ihle Hadland er en av Norges fremste pianister og gjorde sin debut med Kringkastingsorkesteret alludere som 15-åring. Han har vært solist med alle de ledende orkestre i Norge, og er en ettertraktet kammermusiker og har siden 2010 vært kunstnerisk leder for Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival.

Bernt Ola Volungholen er en av våre unge fremadstormende operasangere og kommer fra bygda Vallset på Hedmarken. Etter studier ved Norges Muikkhøyskole studerte Bernt Ola 2013-16 ved operaakademiet i København, og fra 2016 har han vært fast ansatt i solistensembet ved Luzerner Theater i Sveits. Han freelancer jevnlig og gjør konserter både nasjonalt og internasjonalt.

Øyvind Gimse er en av norges fremste cellister. Etter sine studier i Wien har han vært solocellist i Kork, Stavanger og Trondheim symfoniorkestre. Men han er nok mest kjent for sitt engasjement som spillende leder for Trondheimsolistene 2004-2017. I løpet av denne tiden fikk orkesteret ikke mindre enn syv GRAMMY-nominasjoner. Øyvind spiller på en av verdens mest berømte celloer. En Francesco Gofriller fra 1735. 

 
0+
artister
0+
musikkverker
0
konserter
0
steder