Ålesund Kammermusikk Logo Hvit
Ålesund kammermusikkfestival 2024

Program

Velkommen til nok en festival! Opplev fire dager med musikalsk overflod og visuell magi i Ålesund sentrum fra  torsdag 1. til søndag 4. februar! Fra åpningskonserten med Elin Rombo, Anders Kjellberg Nilsson og Sveinung Bjelland, til den filmatiske konserten fra Ålesund til LA og den høyspente GLO2020-festen, byr festivalen på en unik blanding av musikalske høydepunkter. Opplev familiekonserter, Rachmaninovs vespers og avslutt med en storslått Mozart Requiem, dirigert av eminente Petr Popelka.

Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag

13.00 Green Garden – Lunsjkonsert 1 (gratis)
Musikalsk møte med årets festivalprofiler (sopran Elin Rombo og fiolinist Anders Kjellberg Nilsson).

19.00 Sobra Scene – Åpningskonsert: «Skiftende lys»

Sangeren Elin Rombo er sammen med sin manns Anders Kjellberg Nilsson årets festivalprofiler! Elin er en av Sveriges aller fremste sopraner og hun ble allerede som 37-åring i 2013 tildelt tittelen Hovsongerska, en utmerkelse som kun utgis normalt hvert 3.-5.år, mens Anders Kjellberg Nilsson til daglig er konsertmester i Den Kungliga Operan i Stockholm. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har de skapt et variert program med et flertall kjente og også mindre kjente nordiske komponister, et program de over flere år har utviklet sammen.

Durata 105 min. Billetter kjøpes her

 

13.00 Green Garden Lunsjkonsert II (gratis)
Musikalske smakebiter med Per Arne Glorvigens ensemble, GLO2020.

19.00 Løvenvold Theater – Fra Ålesund til LA: Filmatisk konsert
To kortfilmer med musikk komponert av Anders Kjellberg Nilsson, hvorav «Fra storsildfisket ved Aalesund fra 1914» får sin urpremiere med musikalsk følge. György Kurtag: Kafka Diaries (utdrag) med Elin Rombo ag Anders Kjellberg Nilsson. Steve Reich: «Different Trains» med Ålesund Strykekvartett og film av Beatriz Caravaggio. Medvirkende: Elin Rombo, Anders Kjellberg Nilsson, Ålesund Strykekvartett.

Durata: 75min Billetter kjøpes her

Sobra Scene kl. 21.00 – GLO2020!
Med mottoet musikk for folk flest, og en sprudlende og humoristisk formidlingsglede vil disse fire virtuose mestermusikerne gi en uforglemmelig avrunding på kvelden, med tildels egenkomponert musikk. Medvirkende: Per Arne Glorvigen, bandoneon, Bernt Ola Volungholen, baryton, Øyvind Gimse, cello, Christian Ihle-Hadland, klaver.

Durata: 75 min. Billetter kjøpes her

11.00 Ålesunds Kunstforening – Verdens kuleste dyresafari Familiekonsert for de yngste

Med Jan Beitohaugen, hardingfeler og Eivind Dølerud, fiolin. Durata: 35min

12.00 Jentekolonien, Skodje – Introklassisk (gratis)
Gratis familiekonsert i introklassisk serien med GLO2020- ensemblet i samarbeid med FjordCadenza. Durata: 45 min

14.00 Ålesunds Kunstforening – Musikalsk forbrødring
Med Jan Beitohaugen, hardingfele og Eivind Dølerud, fiolin. Durata: 40min

19.00 Ålesund Kirke – Sergej Rachmaninovs Vespers
Opplev ett av de mektigste musikkverk skrevet for kor á capella ble skapt av Rachmaninov som en reaksjon på krigen som hadde brutt i 1914, og ble skrevet vinteren 1915. Konserten blir fremført av det regionale kammerkoret Ensemble Dali, med sin leder Anette Dean.

Durata: 60min Billetter kjøpes her

21.00 Sobra Scene – Schubertiade: Kammermusikalsk festaften
Årets festivalartister med Anders og Elin i spissen inviterer til en elegant, vakker og variert musikalsk festkveld i Schuberts ånd. Lettere konsert, med alkoholfri servering og Cinque Minuti som vil selge Sacherkaker og andre lekre saker.

Durata: 90min Billetter kjøpes her

11.00 Ålesund Kirke – Musikkgudstjeneste med kantor Nikolas Fehr og festivalmusikere

17.00 Ålesund Kirke – Avslutningskonsert: Mozarts Requiem

Det er nå mange år siden Mozarts Requiem, et av musikkhistoriens mest ikoniske verk, har vært fremført i Ålesund og Ålesund Kirke. Med kor, solister og fyldig orkester blir dette festivalens største konsertproduksjon. En konsert som gjøres i samarbeid med Ålesund Kammerkor.

Dirigent: Petr Popelka. Solister: Elin Rombo, Jeanette Ekornåsvåg Goldstein, Torbjørn Gulbrandsøy og Magne Fremmerlid, Ålesund Kammerkor og festivalorkester. Konsertmester Anders Nilsson.

Durata 75 min. Billetter kjøpes her

0+
artister
0+
musikkverker
0
konserter
0
steder