En hvit versjon av logoen til Ålesund Kammermusikk
Ålesund kammermusikkfestival 2024

Program

Velkommen til nok en festival! Opplev fire dager med musikalsk overflod og visuell magi i Ålesund sentrum fra  torsdag 1. til søndag 4. februar! Fra åpningskonserten med Elin Rombo, Anders Kjellberg Nilsson og Sveinung Bjelland, til den filmatiske konserten fra Ålesund til LA og den høyspente GLO2020-festen, byr festivalen på en unik blanding av musikalske høydepunkter. Opplev familiekonserter, Rachmaninovs vespers og avslutt med en storslått Mozart Requiem, dirigert av eminente Petr Popelka.

Trykk på de ulike dagene for å se programmet

Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag

13.00 Green Garden – Lunsjkonsert 1 (gratis)
Musikalsk møte med årets festivalprofiler (sopran Elin Rombo og fiolinist Anders Kjellberg Nilsson).


19.00 Sobra Scene – Åpningskonsert: «Skiftende lys»
Durata: 105 min
Sangeren Elin Rombo er sammen med sin manns Anders Kjellberg Nilsson årets festivalprofiler! Elin er en av Sveriges aller fremste sopraner og hun ble allerede som 37-åring i 2013 tildelt tittelen Hovsongerska, en utmerkelse som kun utgis normalt hvert 3.-5.år, mens Anders Kjellberg Nilsson til daglig er konsertmester i Den Kungliga Operan i Stockholm. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har de skapt et variert program med et flertall kjente og også mindre kjente nordiske komponister, et program de over flere år har utviklet sammen. Øvrige medvirkende: Ålesund strykekvarett

Kjøp billetter

 

13.00 Green Garden – Lunsjkonsert II (gratis)
Musikalske smakebiter med Per Arne Glorvigens ensemble, GLO2020.


19.00 Løvenvold Theater – Fra Ålesund til LA: Filmatisk konsert
Durata: 75 min.
Dette blir en variert, visuell konsert som starter med den historiske kortfilmen «Fra storsildfisket ved Aalesund fra 1914» med nyskrevet musikk av Anders Kjellberg Nilsson som får sin urpremiere!
Anders vil så med sopran Elin Rombo fremføre et utdrag fra György Kurtags store syklus til tekster fra Franz Kafka sine dagbøker, før Ålesund Strykekvartett vil avslutte med Steve Reichs banebrytende verk «Different Trains. Denne blir fremført til filmen Different Trains regissert av Beatriz Caravaggio og produsert av Fundación BBVA og ArsVideo Producciones.

Medvirkende: Elin Rombo, Anders Kjellberg Nilsson, Ålesund Strykekvartett.

Kjøp billetter

21.00 Sobra Scene – GLO2020!
Durata: 75 min.
Med mottoet musikk for folk flest, og en sprudlende og humoristisk formidlingsglede vil disse fire virtuose mestermusikerne gi en uforglemmelig avrunding på kvelden, med tildels egenkomponert musikk. Medvirkende: Per Arne Glorvigen, bandoneon, Bernt Ola Volungholen, baryton, Øyvind Gimse, cello, Christian Ihle-Hadland, klaver.

Kjøp billetter

11.00 Ålesunds Kunstforening – Verdens kuleste dyresafari 
Durata: 35 min.
I denne forestillingen får ungene være med på dyresafari, der vi leter, lokker og synger frem forskjellige dyr. Alle dyrene har forskjellige instrument, så her blir det mye spennende! Passar fra 2-3 år og oppover. Med Jan Beitohaugen, hardingfeler og Eivind Dølerud, fiolin.


12.00 Jentekolonien, Skodje – INTRO (gratis)
Durata: 45 min.
Gratis familiekonsert i introklassisk serien med GLO2020- ensemblet i samarbeid med FjordCadenza.


14.00 Ålesunds Kunstforening – Musikalsk forbrødring
Durata: 40 min.
Med Jan Beitohaugen, hardingfele og Eivind Dølerud, fiolin.

To musikere, orginaler fra hver sin stilart, har ett møte mellom to hotellrom. Vi får et innblikk i hver sin musikk og kultur, og ser hvordan de tolker den andre sitt uttrykk…

Musikalsk forstilling som passer for gammel og ung!

 


19.00 Ålesund Kirke – Sergej Rachmaninovs Vespers
Durata: 60 min.
Opplev ett av de mektigste musikkverk skrevet for kor á capella ble skapt av Rachmaninov som en reaksjon på krigen som hadde brutt i 1914, og ble skrevet vinteren 1915. Konserten blir fremført av det regionale kammerkoret Ensemble Dali . Konserten dirigeres av Gustaf Martinson.

Kjøp billetter

21.00 Sobra Scene – Schubertiade: Kammermusikalsk festaften
Durata: 90 min.
Årets festivalartister med Anders og Elin i spissen inviterer til en elegant, vakker og variert musikalsk festkveld i Schuberts ånd. Lettere konsert, med alkoholfri servering og Cinque Minuti som vil selge Sacherkaker og andre lekre saker.

Kjøp billetter

11.00 Ålesund Kirke – Musikkgudstjeneste med kantor Nikolas Fehr og festivalmusikere


17.00 Ålesund Kirke – Avslutningskonsert: Mozarts Requiem
Durata: 75 min.
Det er nå mange år siden Mozarts Requiem, et av musikkhistoriens mest ikoniske verk, har vært fremført i Ålesund og Ålesund Kirke. Med kor, solister og fyldig orkester blir dette festivalens største konsertproduksjon. En konsert som gjøres i samarbeid med Ålesund Kammerkor.

Dirigent: Petr Popelka. Solister: Elin Rombo, Jeanette Ekornåsvåg Goldstein, Torbjørn Gulbrandsøy og Magne Fremmerlid, Ålesund Kammerkor og festivalorkester. Konsertmester Anders Nilsson.

Kjøp billetter
0+
artister
0+
musikkverker
0
konserter
0
steder

Praktisk info

Kjøp og reservasjon av billetter

Billetter kjøpes enkeltvis eller som festivalpass gjennom billettsystemet Tikkio. Du finner prisoversikten når du trykker på “Kjøp billetter”. Du kan også kjøpe billetter i døren dersom det er flere igjen ved konsertstart.

Rabattordninger

Vi har rabatt for barn, ungdom og studenter. Du kan velge denne billettypen når du kjøper billetter.

Ledsagerbevis

Ålesund Kammermusikk aksepterer ledsagerbevis. Ledsagere med gyldig bevis kommer gratis inn på alle våre konserter.

Tilgjengelighet

Ålesund Kammermusikk ønsker å gi alle muligheten til å oppleve god musikk. Rullestolbrukere har adgang til alle våre konserter. Konserter i Parken Kulturhus og Ålesund Kirke har teleslynge. Ta kontakt dersom du trenger assistanse, så hjelper vi deg!

Parkering og offentlig transport

Spillestedene ligger i tilknytning til offentlig vei, og har godt utbygd offentlig transport. Rutetider og priser for buss i Ålesund finner du på FRAMs nettsider eller i deres app. Parkering er som oftest mulig i umiddelbar nærhet.