En hvit versjon av logoen til Ålesund Kammermusikk
Ålesund kammermusikkfestival 2024

Ensemble Dali

Ensemble Dalí er et kammerkor fra Midt-Norge med 35 sangere. Ensemblet ble stiftet i 2006 av Eirik Sørborg. Siden 2020 dirigeres koret av Anette Dean. Prøvene våre er fordelt på 8-9 intense helgesamlinger i året hvor alle møter forberedt. Slik kan vi jobbe konsentrert, effektivt og meningsfullt på musikkens premisser. Ensemble Dalí rekrutterer sangere som ønsker å bli stilt krav til individuelt, for sammen å søke forløsning av flott og utfordrende kormusikk.

På repertoaret har stått navn som Rachmaninov, Gorecki, Nørgård, Smith, Mäntyjärvi, Nystedt, Lotti, Poulenc, Tavener, Gjeilo, Barber, Schnittke, Schönberg, Grieg og Purcell blant flere. Høsten 2013 urfremførte vi bestillingsverket «The Lapse of Time» av Bjørn Morten Christophersen. Verket var skrevet for kor, solister, orkester, kirkeorgel og elektronikk. Verket ble tatt usedvanlig godt imot av publikum, musikere og presse. I 2016 markerte koret sine ti første år med å sette opp Rachmaninovs Vesper i kombinasjon med Knut Nystedts Stabat mater.

Et bilde tatt ovenfra, som viser Ensemble Dali på en scene. Bildet er i svart-hvitt. I salen sitter et publikum og hører på.
0+
artister
0+
musikkverker
0
konserter
0
steder