En hvit versjon av logoen til Ålesund Kammermusikk
Ålesund kammermusikkfestival 2024

Ålesund Strykekvartett

Ålesund strykekvartett ble etablert i 1985. Kvartetten spiller på et profesjonelt nivå, og består av faste stillinger. Ålesund strykekvartett avlegger en rekke konserter hvert år, men både kvartetten og dens individuelle musikere tar på på seg spilleoppdrag i regionen. Kvartettens medlemmer underviser også ved Ålesund kulturskole, og er gruppeledere i Ålesund Symfoniorkester.

Et bilde av Ålesund strykekvartett. De står samlet mot en blå vegg. Cellisten holder celloen over ryggen med én hånd. Bratjisten holder instrumentet med begge hender foran seg. Den ene fiolinisten holder fiolinen bak ryggen med én hånd, og den andre fiolinisten holder fiolinen ved livet.

Ai-Ling Chiu, fiolin er fra Taiwan, og utdannelse fra National Taiwan Academy of Arts, mastergrad fra University of Kansas i U.S.A., og en Solist Diplom-utdannelse ved Høgskolan for Musik och Drama, Universitetet i Gøteborg. Hun har vært solist med National Academy of Arts Symphony Orchestra i Taipei, Universitetetsorkesteret i Bergen, Ålesund Symfoniorkester, og med Gøteborgs Symfoniker. Ai-Ling var i 2009 hovedmottaker i Sparebanken Møres Gnist stipend. Ai-Ling spiller på en fiolin laget av Carlo Giuseppe Testore, 1710. Instrumentet anskaffet med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm og Sparebanken Møre. Ai-Ling Chiu er kunstnerisk leder for Ålesund kammermusikkfestival.

Laurens Weinhold, fiolin, har vunnet Ungdommens Musikkmesterskap, Sparre Olsen-konkurransen og DNB nasjonale solistkonkurranse i 2014. Laurens har fått en rekke stipend og utmerkelser gjennom ungdomsårene, og har deltatt i en rekke festivaler, deriblant ICMF, Fartein Valen-festivalen, Summit Music Festival, Casamaggiore Festival, m fl. Weinhold har også interessert seg for samtidsmusikk, og har bl.a. urfremført verk av Janpieter Biesemans og Ståle Klevberg, og har også lært hardinfelespel med Gunnar Stubseid. Laurens har studert med Isaac Schulman, Frantisek Veselka og Jean-Pierre Wallez for han flyttet til Wien og avsluttet sine studier der med Dora Schwartzberg og Anton Sokorow. Han er nytilsatt fiolinist Ålesund Strykekvartett fra august 2019, og spiller på en fiolin av Landolfi fra 1746. 

Linda Bønes er født i Bergen og oppvokst i Bergen. Hun er utdannet bratsjist ved Grieg-akademiet. Som musiker har hun tidligere spilt i Begen Filharmoniske orkester. Hun var også med på å etablere Cumuluskvartetten og Bergen Unge Kammerorkester. I dag spiller hun som bratsjist i Ålesund symfoniorkester og bratsjist i Ålesund strykekvarett. Bønes underviser også elever på instrumentet sitt ved Ålesund kulturskole.

Samuel Skrede, cello, har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Guildhall School of Music and Drama i London og vært Ålesund strykekvartets cellist siden 2003. Utover sitt virke som utøvende cellist, solist, kammermusiker og pedagog, administrerte han Ålesund Symfoniorkester 2005-2009. Han har ogs tilrettelagt konsertseriene på Kunstmuseet KUBE fra 2009, og fra 2010 vært produsent for Ålesund Kammermusikkfestival og Ålesund Kammersolisters produksjoner. Han har siden 2007 vært dirigent og leder for Indre Strøk strykeorkester.
0+
artister
0+
musikkverker
0
konserter
0
steder